Μένουν σπίτι οι Τρικαλινοί μετά… τις γιορτές (;)

γιορτες Τρίκαλα κόσμος

Θορυβημένοι και περιορισμένοι οι Τρικαλινοί μετά τις γιορτές

Μπορεί η κίνηση τις μέρες των γιορτών να ήταν ιδιαίτερα έντονη, ωστόσο φαίνεται ότι οι Τρικαλινοί μετά τις γιορτές προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους.

Στο σπίτι τους φαίνεται πως παραμένουν οι Τρικαλινοί, μετά την έντονη κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις γιορτινές ημέρες.

Η αυξημένη κινητικότητα φαίνεται πως θορύβησε αρκετά τον κόσμο για μια νέα εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, πόσο μάλλον σε τοπικό επίπεδο δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία τον τελευταίο καιρό έδειχναν την μείωση του ιικού φορτίου στην πόλη και μια εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων θα μας πήγαινε ξανά πίσω.

Πάντως η κίνηση τα τελευταία 24 ωρα στο κέντρο της πόλης είναι φανερά μειωμένη, αφού φαίνεται ότι ο Τρικαλινός κόσμος επιλέγει να παραμείνει μέσα και να προστατευτεί από τον αόρατο εχθρό.

Ωστόσο βέβαια οι Τρικαλινοί δυσκολεύονται αρκετά να παραμείνουν σπίτι, καθώς δεν βοηθά καθόλου ο καλός και ηλιόλουστος καιρός, ο οποίος είναι ιδανικός για μια βόλτα ή έναν περίπατο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τα Τρίκαλα οι μολύνσεις από κορωνοϊό την Παρασκευή ήταν 15, με την αύξηση αυτή να προκαλεί μια ανησυχία για το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες μέρες, όταν και θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις ημέρες των γιορτών.

Πάντως αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι την Παρασκευή ελήφθησαν 355 δείγματα ανίχνευσης του κορωνοϊού στα Τρίκαλα, σε διάφορα σημεία όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ο Πλάτανος, ο Γαύρος Καλαμπάκας, το Πρίνος, η Τρίκκη στην Π.Ε Τρικάλων, το τμήμα Κτηνιατρικής και διάφορα σουπερ μάρκετς, όπου εντοπίστηκαν μόλις τρία θετικά κρούσματα.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι σήμερα ξεκίνησαν και οι δειγματοληψίες στους εκπαιδευτικούς τόσο στα Τρίκαλα όσο και στην Καλαμπάκα, όπου σε σύνολο 328 δειγμάτων δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Το γεγονός αυτό ενισχύει την αισιοδοξία για το άνοιγμα των σχολείων που έχει δρομολογηθεί για την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και αφορά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Ειδικών Σχολείων.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: Αρνητικά όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών

Έτρεξαν για τεστ οι Τρικαλινοί μετά τις γιορτές

Ανάστατο χωριό των Τρικάλων από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία