Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στα Τρίκαλα

Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στα Τρίκαλα

Ποια η διαδικασία

Σε κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στα Τρίκαλα, θα προχωρήσει ο Δήμος λόγω των περιοσριστών μέτρων

Για δεύτερη φορά, λόγω της δεύτερης καραντίνας, ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιεί το σύστημα διανομής κατ’ οίκον, των τροφίμων σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ήδη οργανώσει τη διανομή αυτή την περασμένη άνοιξη, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και τη μείωση μετακίνησης των δικαιούχων, διαμορφώνοντας σε νέα βάση την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), όπως και την περασμένη άνοιξη, θα ωφεληθούν από την οργάνωση του Δήμου Τρικκαίων σε δύο επίπεδα:

  • Η τηλεφωνική επικοινωνία: Κάθε δικαιούχος θα ενημερωθεί για την ημέρα και την ώρα παραλαβής των προϊόντων
  • Η κατ’ οίκον διανομή: Κάθε δικαιούχος θα παραλαμβάνει κατόπιν ραντεβού, στο σπίτι του, τα προϊόντα του προγράμματος

Η διανομή θα ξεκινήσει από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, θα διανεμηθεί νωπό κρέας σε 2.612 δικαιούχους (1.427 στα Τρίκαλα, 737 Ρομά και 448 στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων).

Όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, το προσωπικό του Δήμου ήδη προετοιμάστηκε για να υπάρξει κανονική ροή στη διανομή των προϊόντων, με το τηλεφωνικό κέντρο, τα οχήματα, τον καταμερισμό τομέων κ.α.

Επίσης, διευθετήθηκαν ζητήματα συνεργασίας με τους άλλους 3 Δήμους της ΠΕ Τρικάλων, οι ωφελούμενοι των οποίων θα ενημερωθούν για την παραλαβή των προϊόντων από τους αντίστοιχους Δήμους.

Στο Δ.Σ. Τρικκαίων η λειτουργία του κοινωνικού εστιατορίου

Στ μεταξύ, η υποβολή της πρότασης του Δήμου Τρικκαίων για τη λειτουργία του κοινωνικού εστιατορίου – ΣΒΑΑ Τρικάλων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 θα απασχολήσει την ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αυτή την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ μέσω τηλεδιάσκεψης και το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την υποβολή του φακέλου για την ένταξη του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 234.000,00 € και με χρηματοδότηση λειτουργίας για (3) τρία έτη.

Σημειωτέον, στο ίδιο κτίριο θα λειτουργήσει και το Κέντρο Ημερήσιας φροντίδας Αστέγων του Δήμου Τρικκαίων

Xρηματοδότηση λειτουργίας κοινωνικού εστιατορίου με δυνατότητα κάλυψης των αναγκών 150 ατόμων/ημέρα το οποίο παρέχει υπηρεσίες σίτισης σε άτομα με σοβαρά οικονομικό-κοινωνικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία