Γεραπετρίτης: Ο σχεδιασμός για τον Αχελώο θα προχωρήσει

Γεραπετρίτης: Ο σχεδιασμός για τον Αχελώο θα προχωρήσει

Τι είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

«Ο σχεδιασμός για τον Αχελώο θα προχωρήσει» ξεκαθάρισε ο υπουργός Γεραπετρίτης – Τι θέση πήρε ο Κώστας Αγοραστός

«Ο σχεδιασμός για τον Αχελώο θα προχωρήσει κανονικά και όλα όσα προβλέπονται και έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν». Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον αναπληρωτή γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν , στον απόηχο της απόφασης του Ε’ τμήματος του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση των κατακλυζομένων για ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Μεσοχώρας.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τις “πανηγυρικές” δηλώσεις των πολέμιων του έργου, παραμένω σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση όλων των συνοδών έργων για τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο, παρακολουθώ τις εξελίξεις και πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει», δήλωσε ο βουλευτής στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.

Αφού ο Γεραπετρίτης είπε πως ο σχεδιασμός για τον Αχελώο θα προχωρήσει, για το θέμα -και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ως προς την εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr, σαφή θέση πήρε και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, απένταξε τα έργα του Αχελώου από τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής Θεσσαλίας.

Μάλιστα ο κ. Αγοραστός τόνισε με έμφαση ότι “αν ο Αχελώος μαζί με τα συνοδά του έργα, Πύλης, Νεοχωρίτη και Μουζακίου, είχε ολοκληρωθεί, η Θεσσαλία δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων”.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας σε δήλωσή του είχε πει μεταξύ άλλων: «Στην καρδιά της Πίνδου υπάρχει ένα έτοιμο υδροηλεκτρικό φράγμα, ολοκληρωμένο από το 2001, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα.

Το τονίζουμε. Καθαρά Υδροηλεκτρικό έργο και όχι έργο εκτροπής.

Κρίμα.

Γιατί είχαν διαφανεί ελπίδες, για να περάσουμε σε νέα εποχή.

Η θέση μας όμως είναι πεντακάθαρη. Είμαστε υπέρ της υλοποίησης του έργου. Επ΄ ωφελεία των κατοίκων της Μεσοχώρας, του Δήμου Πύλης, της Θεσσαλίας, της Χώρας. Ήρθε η ώρα να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις.

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Κυβέρνηση, Βουλευτές, Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Καλώ όλους τους εμπλεκομένους Φορείς να πάρουν υπεύθυνη θέση και κινήσεις.Εκτός αν συμφωνήσουμε όλοι σε καινούργιο δόγμα δηλ. Όχι άλλη καθυστέρηση στην καθαίρεση του φράγματος Μεσοχώρας».

Δείτε επίσης:

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία