Έτρεξαν για τεστ οι Τρικαλινοί μετά τις γιορτές

Έτρεξαν για τεστ οι Τρικαλινοί μετά τις γιορτές

Μόνο τρία θετικά σε σύνολο 355 δειγμάτων

Για τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού έτρεξαν οι Τρικαλινοί, αμέσως μετά τις γιορτές αφού έντονη είναι η ανησυχία για μετάδοση του ιού.

Μαζικά rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή σε όλο το Νομό Τρικάλων από κλιμάκια το ΕΟΔΥ, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ο βαθμός μετάδοσης του ιού στον Νομό.

Συγκεκριμένα, συνολικά ελήφθησαν 355 δείγματα, εκ των οποίων βρέθηκαν μόλις τρία θετικά.

Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και βρέθηκαν τα τρία θετικά δείγματα και αφορούν γενικό πληθυσμό, στον Πλάτανο, τον Γαύρο Καλαμπάκας, το Πρίνος, Τρίκκη, Π.Ε Τρικάλων, τμήμα Κτηνιατρικής και σούπερ μάρκετς.

Όπως προαναφέρθηκε οι Τρικαλινοί έσπευσαν για τεστ και η προσέλευση ήταν είναι μαζική, αφού μετά τις γιορτές και οι εικόνες συνωστισμού φαίνεται πως θορύβησαν λιγάκι τους πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συνολική και ξεκάθαρη εικόνα των γιορτινών ημερών, αλλά και ο βαθμός μεταδοτικότητα του ιού στην πόλη αλλά και γενικότερα στην χώρα θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Αισιοδοξία πάντως έφερε το γεγονός ότι σε 449 τεστ που έγιναν από τα αρμόδια κλιμάκια στον Νομό βρέθηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: Το Σαββατοκύριακο τα rapid test στους εκπαιδευτικούς

Ανάστατο χωριό των Τρικάλων από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού

Δωρεάν rapid tests σε εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά σήμερα για περιοριστικά μέτρα

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία