Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στα Τρίκαλα

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στα Τρίκαλα

Για την τήρηση του Lockdown – 166 πρόστιμα το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού,.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, από τις Υπηρεσίες των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας δικαιοδοσίας μας (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας):

  1. πραγματοποιήθηκαν 6.870 έλεγχοι και
  2. βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, εκ των οποίων:
  • 111 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης,
  • 54 για μη χρήση μάσκας και
  • 1 για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, καθώς και την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας διενήργησαν χθες (13-01-2021) το βράδυ αιφνιδιαστικό έλεγχο σε καφενείο στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Κατά τον έλεγχο, κατελήφθη η ιδιοκτήτρια να το λειτουργεί και να εξυπηρετεί συνολικά 30 άτομα, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, ενώ επέτρεπε σε 13 από αυτά να διενεργούν παράνομα τυχερό παίγνιο με τραπουλόχαρτα.

Η ιδιοκτήτρια και οι παίκτες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, ενώ, επιπρόσθετα, σε βάρος της ιδιοκτήτριας σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Κατασχέθηκαν δύο κυκλικά ξύλινα πλαίσια, επενδυμένα με τσόχα, 7 τράπουλες, πλήθος μαρκών, διαφόρων χρωματισμών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.005 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των παικτών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και των λοιπών παρευρισκομένων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις που έχουν σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Δείτε επίσης:

Έστησε αυτοσχέδιο «καφενείο» σε παράπηγμα στο Βόλο

Ελασσόνα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για παράνομο κυνήγι

Οι «άτακτες» και οι «φρόνιμες» περιοχές του lockdown

Τρίκαλα: Σχεδόν 30.000 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία το 2020

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία