Αποκαθίστανται οι ζημιές στα Μεγάλα Καλύβια

Τρίκαλα: Ξεκινούν οι διαδικασίες αξιολόγησης των ζημιών του Ιανού

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν πριν από 1,5 μήνα

Αποκαθίστανται οι ζημιές στα Μεγάλα Καλύβια που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» τον περασμένο Σεπτέμβριο στο οδικό δίκτυο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεσογειακός κυκλώνας άφησε πίσω του πολλές καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε καλλιεργείς και σε οικίες. Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα δόθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ στο Δήμο Τρικκαίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο πέρασμα του, ο «Ιανός», αλλά και για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τομέα Α’ κ. Βασίλη Κρανιά οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, τόσο στο οδικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και σε κτηριακές εγκαταστάσεις.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου (16 χλμ) και τον καθαρισμό των καναλιών από φερτά υλικά που κατέβασε ο Πάμισος (11χλμ), αλλά και ό,τι άλλο κριθεί αναγκαίο για τη «θωράκιση» της περιοχής.

«Όσο ο καιρός το επιτρέπει να προχωράμε στην υλοποίηση των εργασιών. Είμαστε στην «καρδιά του χειμώνα», οπότε είναι λογικό να υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών» ανέφερε με έμφαση ο κ. Κρανιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν πριν από 1,5 μήνα, ενώ σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια γίνεται άμεση επέμβαση στα σημεία που χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική Αρχή προχωρά και στην αντιπλημμυρική “θωράκιση” του Δήμου Τρικκαίων, κάτι στο οποίο θα συμβάλλει και η οικονομική ενίσχυση που έλαβε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύψους 1 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στο Ληθαίο ποταμό και στον Αγιαμονιώτη .

Παράλληλα, ξεκίνησαν και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Ριζώματος που δοκιμάστηκε σκληρά το περασμένο Ιούλιο, αφού μια ισχυρή νεροποντή ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι.

Δείτε επίσης

Αντιπλημμυρική “θωράκιση” Δήμο Τρικκαίων

«Βουτηγμένοι» στη λάσπη και την απόγνωση οι κάτοικοι στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων (βίντεο – φωτό)

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία