Μαγευτικές εικόνες από τα γιορτινά Τρίκαλα

Trikala xrist5

Ένα ευχάριστο χριστουγεννιάτικο χρώμα

Εντυπωσιακό για ακόμη μια χρονιά το εορταστικό σκηνικό και μαγευτικές εικόνες από τα γιορτινά Τρίκαλα

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη των Τρικάλων, με την φωταγώγηση του υψηλότερου φυσικού Χριστουγεννιάτικου δέντρου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής

Μπορεί οι συνθήκες να είναι εντελώς διαφορετικές φέτος λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού , ωστόσο παρά τους περιορισμούς η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της, φωτίζοντας και τις ψυχές των κατοίκων της, που έχουν την ανάγκη να ξεφύγουν από την ζοφερή πραγματικότητα.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η φωταγώγηση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube, σε μια προσπάθεια να μην σημειωθεί συνωστισμός και ο κάθε ένας να παρακολουθήσει από τον καναπέ του σπιτιού του την όμορφη αυτή τελετή, αν και εν τέλει ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη, αφού αρκετοί έσπευσαν να δουν από κοντά την φωταγώγηση.

Ο εντυπωσιακός στολισμός ολόκληρης της πόλης αναμφισβήτητα δίνει ένα ευχάριστο γιορτινό κλίμα, καθώς κάθε γωνιά της πόλης υπενθυμίζει πως τα Τρίκαλα είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαφορετική τελετή της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μέσω διαδικτύου, δημιούργησε μια χαρμολύπη, καθώς πολλοί δεν μπόρεσαν να φωτογραφηθούν με τις οικογένειες τους δίπλα στο δέντρο, όπως είθισται κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη από το βράδυ της Τετάρτης όταν και άναψαν τα λαμπάκια στο κέντρο των Τρικάλων, δίνοντας έτσι ένα ευχάριστο Χριστουγεννιάτικο χρώμα στο μουντό και άδειο τοπίο της πόλης που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την κίνηση των περασμένων χρόνων.

Αισθητή είναι φέτος και η απουσία του Μύλου των Ξωτικών, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο που κάθε χρόνο έλκει χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντας το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Αξίζει να επισημανθεί ότι το πρόκειται για το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, μια σεκόγια ύψους 33 μέτρων, που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα.

Μπορεί και φέτος να έχουμε μαγευτικές εικόνες από τα γιορτινά Τρίκαλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιορτές θα είναι όπως κάθε χρόνο. Ας ευχηθούμε του χρόνου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, όπως έχουμε συνηθίσει και να είμαστε όλοι εκεί..στην φωταγώγηση του δέντρου, για να πάρει και πάλι την αξία που έχει ο στολισμός.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία!

Δείτε επίσης:

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα, παρά το lockdown, Τρικαλινοί καταστηματάρχες

Εντυπωσιακός στολισμός σπιτιού σε χωριό των Τρικάλων

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία