64 προσλήψεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

64 προσλήψεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Αφορά νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό

Με 64 προσλήψεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τον αγώνα ενάντια στον κορονοιό

64  άτομα, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, μπαίνουν στη μάχη για την αντιμετώπιση του covid-19 και προσλαμβάνονται άμεσα στο Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Οι 64 προσλήψεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι μια κίνηση που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, μετά από συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ασφυξία στις ΜΕΘ

«Οι ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, καθώς και σε αυτά της Λαμίας και της Χαλκίδας πλέον έχουν γεμίσει και στο εξής θα πάμε νοτιότερα. Λογικά θα μας δώσουν εντολή να διακομίζουμε ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής, ενδεχομένως και σε αυτά της Πελοποννήσου. Πλέον ο Θεός βοηθός για όλους μας», τονίζει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα γίνονται 4-5 διακομιδές ασθενών από τη Θεσσαλία προς τα νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Γεμάτο περίπου το 80% των απλών κλινώνΑυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μπορεί να υπάρχουν απλές κλίνες για την περίθαλψη ασθενών που χρήζουν ήπια νοσηλεία, ωστόσο και αυτές πλέον λιγοστεύουν δραματικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Αγοραστός, αυτήν τη στιγμή γεμάτο είναι περισσότερο από τα ¾ των απλών κλινών στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

550 κλίνες στη Θεσσαλία

«Συνολικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας υπάρχουν 550 κλίνες ήπιας νοσηλείας, ωστόσο, δεν είναι πολλά τα άδεια κρεβάτια. Αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτο περισσότερο από τα ¾ των απλών κλινών. Δυστυχώς, παρ’ όλο που ο ρυθμός μετάδοσης της πανδημίας μειώνεται, η πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας ολοένα και αυξάνει», τονίζει ο κ. Αγοραστός.

«Κάθε κρεβάτι που αδειάζει, επειδή αποσωληνώνεται κάποιος ασθενής, παίρνει εξιτήριο ή πεθαίνει, γεμίζει αμέσως, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Τέσσερα νέα κρεβάτια άνοιξαν την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και γέμισαν αμέσως.

Οι τρεις ασθενείς ήρθαν σε εμάς από τα Γρεβενά και τη Φλώρινα. Δυστυχώς, μεταξύ των νοσοκομείων της χώρας αλλάζουμε ασθενείς. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας η κατάσταση είναι τραγική, αφού η πίεση είναι μεγάλη και υπάρχει ήδη μεγάλο φορτίο από τις προηγούμενες μέρες. Κάθε πρωινό κοιτάζουμε πως θα βγάλουμε τη μέρα. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο.

Δείτε επίσης:

Το Γ.Ν.Τρικάλων συνεχίζει τη “μάχη” κατά του covid – 19

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία με 597 διασωληνωμένους

Γεμάτες οι κλίνες COVID-19 και ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία