Μύδια τηγανιτά

Μύδια τηγανιτά

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή, χωρίς λακτόζη, κατάλληλα για τα σαρακοστιανά τραπέζια!

Μύδια τηγανιτά με άρωμα Ελλάδας και καλοκαιριού στη σημερινή συνταγάρα. Μύδια τηγανιτά που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας, για τις νηστίσιμες ημέρες και όχι μόνο! Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή, χωρίς λακτόζη, κατάλληλα για τα σαρακοστιανά τραπέζια!

Υλικά

  • 500 γρ. μύδια, ψίχα
  • 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψηλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Σκορδαλιά, παντζάρι
  • Για το τηγάνισμα:
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.

Βάζουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το γεμίζουμε με ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε τα μύδια, τα περνάμε από το μείγμα με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε συνοδευόμενα από σκορδαλιά.

tip: Μπορούμε να τα σερβίρουμε και σκέτα με λεμόνι

Πηγή: giorgostsoulis.com

Δείτε επίσης:

Πίτσα νηστίσιμη

Λαυράκια στο Φούρνο

Σπανακόπιτα με φέτα και φύλλο από ζύμη μαγιάς

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία