Σιμιγδαλένιος χαλβάς light

 Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα ευρέως διαδεδομένο κ απολαυστικό γλυκάκι…


 Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα ευρέως διαδεδομένο κ απολαυστικό γλυκάκι της νηστείας, επειδή όμως η κανονική του συνταγή έχει πολύ λάδι ( λίπος δηλαδή) έχει κ πολλές θερμίδες!
Τι κάνουμε λοιπόν;;;; αφαιρούμε όλο το λίπος! κρατάμε τη βασική συνταγή: 4 φλιτζάνια νερό, 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό, και τώρα έρχονται οι αλλαγές! Αντί να καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, το καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος σκέτο μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε ή σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στο grill( προσοχή μόνο το χαρτί μην ακουμπήσει στο grill, γιατί αντί για νόστιμο χαλβά,θα έρθει η πυροσβεστική!)
Για λίγη έξτρα τσαχπινιά 2 κ.σ. σταφίδες και 1 κ.σ. αμύγδαλα!

Μόνο κ μόνο αφαιρώντας το λάδι από τη συνταγή, κόβουμε περίπου 2500 θερμίδες από το γλυκό ή 112 από κάθε κομμάτι εάν πούμε ότι η δόση βγάζει 20 μερίδες!

Παρασκευή Παλάτου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σωκράτους 10 & Κονδύλη

Τρίκαλα

τηλ. 2431 303010

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία