Υλικά 4 μερίδες 1,5 κιλό προβατίνα 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο 1 πιπεριά χοντροκομμένη…
Υλικά
-
1,5 κιλό προβατίνα
-
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
-
1 πιπεριά χοντροκομμένη
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
-
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
-
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
-
2 κλωνάρια θυμάρι
-
2 φύλλα λαδόκολλα
-
2 φύλλα αλουμινόχαρτο
-
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
-
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα σκόρδα και όλα μαζί σε λεκάνη και αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστούν.
-
Την άλλη μέρα στραγγίζουμε από το κρασί. Απλώνουμε τα δύο φύλλα λαδόκολλα, σταυρωτά και τοποθετούμε το κρέας με τα λαχανικά της μαρινάδας, καθώς και τα κλωνάρια των μυρωδικών. Διπλώνουμε σφιχτά. Απλώνουμε και τα δύο φύλλα αλουμινόχαρτο πάλι σταυρωτά και τυλίγουμε το δέμα σφιχτά με τις δίπλες προς τα πάνω, για να μην φύγουν τα υγρά.
-
Τοποθετούμε το δέμα σε ταψάκι, προσθέτουμε λίγο νερό μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
-
Χαράσσουμε με μαχαίρι το δέμα από πάνω, ανοίγουμε και ψήνουμε για άλλα 10′. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με μια ωραία σαλάτα!