Πήλιο: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

Πήλιο: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές- πηγή: .iefimerida.gr

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Το Πήλιο είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, διότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Επίσης από την μυθολογία είναι και γνωστό ως το βουνό των Κενταύρων.

Ταξιδέψαμε και γνωρίσαμε καλύτερα το Πήλιο μέσα από την εκπομπή «Με 2 Λέξεις» της Φανής Σπανού και της Βίκυς Ιακωβάκη που προβάλλετε στο TV10.

Η δημοσιογράφος Ιωάννα Ζωργάφου η οποία επιμελήθηκε το ρεπορτάζ, μέσα από την στήλη ”Θεσσαλικές Αποδράσεις ” μας έδειξε μαγευτικές εικόνες του Πήλιου.


Δείτε εδώ το βίντεο για το Πήλιο:

Με 2 Λέξεις: Γνωρίστε το Πήλιο

Γνωρίστε τα χωριά του Πήλιου

Στο βουνό του Πήλιου βρίσκονται τα πιο γραφικά χωριά, ορισμένα από αυτά είναι ορεινά, άλλα είναι παραθαλάσσια και κάποια τουριστικά, άλλα υπάρχουν και εκείνα που είναι ήσυχα.

Τα δύο χωριά που φημίζονται για τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς είναι η Μακρινίτσα και η Πορταριά.

Η Μακρινίτσα είναι ένα πολύ γραφικό και ήσυχο χωριό, πηγαίνοντας εκεί θα συναντήσει κάνεις παραδοσιακές ταβέρνες με πολύ ωραίο φαγητό καθώς και πολύ όμορφα πέτρινα σοκάκια για περπάτημα άλλα και μια μεγάλη πλατεία για να κάτσεις να απολαύσεις τον καφέ σου άλλα και την μαγευτική θέα από ψηλά, γι ‘αυτό και η Μακρινίτσα θεωρείται πως είναι <<Το μπαλκόνι του Πήλιου>>.

Η Πορταριά αντιθέτως είναι πιο κοσμική από την Μακρινίτσα, διαθέτει περισσότερα ξενοδοχεία, και είναι πιο τουριστική. Στην Πορταριά ακολουθείτε η κλασσική Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, επίσης υπάρχει μια μεγάλη κεντρική πλατεία που την περιβάλλουν πλατάνια, πετρόστρωτα καλντερίμια για περπάτημα καθώς σου δίνονται πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό, και καφέ.

Επιπλέον θα έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς στις πηλιορείτικες πέτρινες πλατείες και να απολαύσεις τον καφέ σου η το τσιπουράκι σου κάτω από τα πλατάνια και την μαγευτική θέα της θάλασσας.

Το τρενάκι του Πήλιου είναι κάτι που ενθουσιάζει τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες του.

Τα χωριά Μηλίες και Βιζίτσα, ειδικά το δεύτερο είναι πολύ γνωστό για τα αρχοντικά του όπου έχουν μετατρέπει σε ξενώνες.

Η πιο ιδανική διαδρομή για έναν επισκέπτη είναι το μονοπάτι των Κενταύρων που ξεκινάει από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στον επαρχιακό δρόμο λίγο πριν την είσοδο της Πορταριάς, η διαδρομή αυτή διαρκεί 40 λεπτά και ονομάζεται <<Ο Γύρος της Πορταριάς>>.

Άλλη μια διαδρομή που αξίζει να κάνει κάποιος είναι εκείνη στο χωριό Μηλιές κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του Μουτζούρη.

Δείτε επίσης:

Ελάτη και Περτούλι Τρικάλων: Οι απόλυτοι χειμερινοί προορισμοί

Με 2 Λέξεις: Γνωρίστε την Λίμνη Πλαστήρα

Στην ίδια κατηγορία