Μαρία Καναρά : Η πρόληψη όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Μαρία Καναρά : Η πρόληψη όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Δεν υπάρχει εθνικό πρόγραμμα πρόληψης

Για τη σημασία της πρόληψης στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού στάθηκε για ακόμα μια φορά, η χειρουργός και υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων κα. Μαρία Καναρά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV10.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλο και περισσότερες Τρικαλινές περνούν την πόρτα του Τμήματος για να ενημερωθούν και να εξεταστούν, γεγονός που καταδεικνύει ότι ξεπερνάμε σιγά σιγά τα ταμπού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν παρέλειψε να σταθεί και στην σημασία που έχει για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, η πρόληψη η κα. Καναρά σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει εθνικό πρόγραμμα πρόληψης, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και άλλα είδη καρκίνου.

Ο μαστός είναι ένα εξειδικευμένο είδος καρκίνου και για αυτό απαιτεί και τα ιατρεία μαστού, τα τμήματα μαστού κ.ο.κ. Το ιατρείο μαστού είναι από τα πρώτα που συστάθηκαν πανελλαδικά –πριν από 40 χρόνια- που δεν υπήρχε αυτή η ευαισθητοποίηση και μετά από τόσα χρόνια έχουμε βρει έναν αλγόριθμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του». Ενώ, υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταρριφθεί τα ταμπού απέναντι στον καρκίνο.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υπογράμμισε ότι είναι σύμμαχος κατά του κορωνοϊού και χωρίς αυτό, δε θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα. «Η δυσπιστία του κόσμου έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένα νέο εμβόλιο, όμως η γνώση για την Παρασκευή του δεν καινούργια και ας μη ξεχνάμε ότι θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες» ανέφερε, με έμφαση.

Πολυμερόπουλος: Δεν έχει κάνει έργο η Δημοτική Αρχή

Νάτσινα: Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα

Ο Λάζαρος Μάμαλης τα λέει «Ορθά-Κοφτά»

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία