Πειραιάς: Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή

Πειραιάς: Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή- Πηγή Πρώτο Θέμα

Ένα σπάνιο περιστατικό

Σπάνιο περιστατικό συνέβη στον Πειραιά, καθώς ξεβράστηκε στην ακτή μια νεκρή φάλαινα. Η ατυχή φάλαινα εντοπίστηκε σε απόσταση 2,4 ν.μ. νότια από τον Πειραιά όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το περιστατικό αυτό συνέβη το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου 2020. Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά, συνεργεία του Δήμου με γερανοφόρο όχημα ανέλαβαν να απομακρύνουν τη νεκρή φάλαινα.

Ο Γιάννης Μώραλης ο δήμαρχος του Πειραιά βρισκόταν και αυτός στο σημείο.

Ο θάνατος της φάλαινας προήλθε μετά από σύγκρουση με διερχόμενο πλοίο όπου χτυπήθηκε από την προπέλα του.

Σύμφωνα με την κυρία Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» η συγκεκριμένη φάλαινα που ξεβράστηκε νεκρή πρέπει να ανήκει στο είδος της πτεροφάλαινας.

Το είδος της Νεκρής φάλαινας

Το συγκεκριμένο είδος τρέφεται με πλανγκτόν και με μικρά ψάρια που ζουν στην επιφάνεια, ενώ το μέσο μήκος είναι τα 18 με 20 μέτρα. Το είδος αυτό είχε παρουσιαστεί και το 2012 στο Σαρωνικό.

Η πτεροφάλαινα η αλλιώς όπως λέγεται επιστημονικά Balaenoptera physalus, μετά τη γαλάζια φάλαινα είναι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος κητώδους, οι μεγαλύτερες ξεπερνούν σε μήκος τα 25 μέτρα και φτάνουν σε βάρος τους 74 τόνους ,η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί είχε μήκος 27,3 μέτρα, ενώ η μακρύτερη επιβεβαιωμένη είχε μήκος 25,9 μέτρα. Ανήκει στις μπαλενοφόρες φάλαινες.

Η συγκεκριμένη φάλαινα έχει μακρύ και λεπτό σώμα, χρώματος καφέ-γκρι, ενώ είναι πιο άσπρη από κάτω. Είναι το ταχύτερο είδος φάλαινας, με ταχύτητα 37 με 41 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πτεροφάλαινα κυνηγήθηκε εκτεταμένα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί απειλούμενο είδος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό


Πειραιάς: Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή- Πηγή Πρώτο Θέμα

Πηγή: Πρώτο Θέμα Athens voice.gr

Δείτε επίσης:

Γατάκι με σύνδρομο Down: Eνέπνευσε βιβλίο που διδάσκει σε παιδιά να αποδέχονται τις διαφορές τους

Αδέσποτες γατούλες: Το φαγητό που τις προστατεύει και δεν κοστίζει

Νεκρό ελάφι επειδή το τάισαν γαριδάκια – Εκκληση από εθελοντές

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία