Στα όριά τους οι ομάδες του Ερασιτεχνικού

Στα όριά τους οι ομάδες του Ερασιτεχνικού

Η κρίσιμη ημερομηνία για το άνοιγμα των γηπέδων

Στα όριά τους βρίσκονται οι ομάδες του Ερασιτεχνικού, όπου τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στους παράγοντες των του νομού, αλλά και στις τάξεις των ποδοσφαιριστών των σωματείων.

Η αναστολή των πρωταθλημάτων μέχρι νεοτέρας έχει δημιουργήσει ένα απαισιόδοξο σκηνικό για την επόμενη ημέρα που προδιαγράφεται ιδιαίτερα δύσκολη και οι οι ομάδες του Ερασιτεχνικού έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Μιλώντας καθημερινά με παράγοντες διαπιστώνουμε ότι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος βλέπουν τα χρήματα που έχουν δαπανήσει από το υστέρημά τους, ουσιαστικά να πηγαίνουν άκλαφτα και ορισμένοι εξ’αυτών, όποια εξέλιξη και αν έχει η χρονιά και ακόμη και αν ολοκληρωθεί κανονικά, εμφανίζονται απαισιόδοξοι.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές, όπως διαβάζουμε στο trikalascore.gr που με το που ξεκίνησε η φετινή χρονιά και επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους μετά από μήνες απραξίας είδαν τα πρωταθλήματα να σταματούν και πάλι.

Ακόμη και να ξεκινήσουν από Γενάρη και πάλι οι αγώνες θα είναι πολύ δύσκολο για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να μπουν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έπειτα από απραξία μηνών και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας, μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι αρκετοί φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, ειδικά όσοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος, έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια και έχουν φύγει από τα Τρίκαλα, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τα σωματεία, καθώς οι περισσότεροι εξ’αυτών αγωνίζονταν σε ομάδες του ερασιτεχνικού.

‘Οπως και να έχει τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα με την επανέναρξη και θα είναι ευχής έργον όλες οι ομάδες μπορέσουν να επιστρέψουν κανονικά στους αγωνιστικούς χώρους και κυρίως αυτή να είναι η τελευταία φορά που βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, λόγω του κορωνοιού και λόγω των αναγκαίων μέτρων που έπρεπε να παρθούν για τη διασπορά της πανδημίας.

Η κρίσιμη ημερομηνία για το άνοιγμα των γηπέδων

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκονται όλα τα σωματεία της χώρας, καθώς όλα τα γήπεδα αυτής είναι κλειστά. Το δεύτερο lockdown έφερε σε πλήρη αδράνεια και των αθλητισμό της χώρας.

Από τις 9 Δεκεμβρίου θα αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με πρώτα τα σχολεία και τα εμπορικά καταστήματα. Η εστίαση αλλά και ο αθλητισμός θα βρίσκονται στο 2ο στάδιο ανοίγματος που υπολογίζεται στο δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου με πιθανή ημερομηνία την 21η Δεκεμβρίου. Σε κάποιες περιοχές που είναι λιγότερο επιβαρυμένες ίσως το άνοιγμα γίνει λίγο νωρίτερα, αλλά για τις μεγάλες περιοχές που έχουν πρόβλημα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα) η 21/12 είναι η πιθανότερη ημερομηνία.

Αυτό φυσικά συνεπάγεται ότι η επανέναρξη των πρωταθλημάτων (Γ Εθνική, ερασιτεχνικά), αλλά και για τις μεγαλύτερες κατηγορίες θα πάει στο νέο έτος.

Σε περίπτωση και νέων περιοριστικών μέτρων τη νέα χρονιά, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε ένα γύρο, έτσι ώστε να αναδειχθούν κάποιοι πρωταθλητές.

Ολική καταστροφή

Η καταστροφή του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού είναι πλέον γεγονός, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας -αν και από τους περισσότερο παραγωγικούς- για ακόμα μια φορά αποτελεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

insport.gr

Δείτε επίσης:

Έτοιμοι στον Α.Ο Τρίκαλα όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Γαβριηλίδης: Τέλος του μήνα ξεκινάει η SL2

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία