Ρεβίθια με Μελιτζάνες

Ρεβίθια με Μελιτζάνες

Ρεβίθια με Μελιτζάνες, μια συνταγή από το Άγιο Όρος.

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 μελιτζάνες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουσκεύουν. Σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.

Πηγή: monastiriaka.gr

Δείτε επίσης:

Αγιορείτικο παστίτσιο για τη νηστεία της Σαρακοστής

Πήλιο: Μπουμπάρι

Προζυμόπιτα φουσκωτή: Από την Πύλη Τρικάλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored