Λαυράκια στο Φούρνο

Λαυράκια στο Φούρνο

Λαυράκια στο φούρνο, μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή από το Άγιο Όρος. Παρακάτω θα δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για την εκτέλεση της συνταγής αυτής. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 5 λαυράκια
  • 4-5 μέτριες ντομάτες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Λεμόνι
  • Λάδι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαβράκια. Απλώνουμε τα ψάρια στο ταψί, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αλατίζουμε. Τις τοποθετούμε ανάμεσα στα ψάρια ώστε να γεμίσει το ταψί. Απλώνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε λάδι. Ρίχνουμε και λίγο νερό για να ψηθούν οι πατάτες. Όταν ψηθούν οι πατάτες, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο. Είναι προτιμότερο να βάλουμε τον μαϊντανό στο τέλος, ως στολισμό.

Πηγή: monastiriaka.gr

Δείτε επίσης:

Σπανακόπιτα με φέτα και φύλλο από ζύμη μαγιάς

Λαχανόρυζο με χυμό ντομάτας

Νηστίσιμα Κουλούρια με Ελαιόλαδο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored