Χταποδόσουπα

Χταποδόσουπα

Χταποδόσουπα, μια αγιορείτικη συνταγή. Στη νοστιμιά των πιάτων της αγιορείτικης κουζίνας υποκλίνεται όλος ο κόσμος, με εστιατόρια να κάνουν συχνά αφιερώματα και γνωστούς σεφ να εμπνέονται από τα περίφημα πιάτα των μοναχών.

Υλικά

  • 2 με 3 μικρά χταπόδια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες, σε κύβους
  • 3 καρότα, σε κύβους
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. κριθαράκι
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, περασμένες στο μπλέντερ
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό
  • λίγο ξίδο
  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • κόκκινο πιπέρι
  • μαύρο πιπέρι
  • κύμινο
  • αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεματάτε τα χταπόδια και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κρατάτε το ζουμί τους.

Ρίχνετε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το λάδι και βράζετε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζετε το κριθαράκι, το κομμένο χταπόδι και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το χταποδόζουμο, τις ντομάτες και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-15 λεπτά.


Ρίχνετε κατόπιν τον πελτέ, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ξίδι και τα μπαχαρικά, δοκιμάζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζετε την χταποδόσουπα από τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δείτε επίσης:

Μύδια τηγανιτά

Πίτσα νηστίσιμη

Λαυράκια στο Φούρνο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored